سلب حضانت

قرار ملاقات با زندانی و شرایط آن
سپتامبر 20, 2021

سلب حضانت

حضانت فرزندان از جمله حقوق والدین و پدر و مادر و سرپرست قانونی فرزندان است که در آن دسته از طلاق هایی که خانواده دارای فرزند هستند محل مناقشه طرفین هست، معمولاً طرفین یا یکی از والدین به دنبال سلب حضانت از طرف دیگر یا جلب رضایت او برای واگذاری حق حضانت از فرزند یا فرزندان خود هستند. موسسه حقوقی مهرپویان اسوه عدالت در راستای آگاهی بخشی به هموطنان عزیز سعی کرده است با تهیه مقاله ای شما را با موضوع حق حضانت و واگذاری یا سلب آن از یکی از طرفین، آشنا نماید.

اما همچنان همکاران ما در این موسسه آمادگی لازم را برای پیگیری درخولست های شما در این خصوص یا تنظبم شکوایه و لایحه دفاعیه و یا مشورت های حضوری و غیر حضوری، آنلاین، فوری، واتساپ همچنان در همه مراحل همراه شما باشد، چنانچه در مورد مقاله زیر نیز مواردی را برای انتقاد و پیشنهاد دارید و یا از ما می خواهید تا پرونده شما را پیگیری کنیم

سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر
حق حضانتی که به عهده والدین است ممکن است در شرایط خاصی به تقاضای نزدیکان و خویشاوندان طفل یا قیم او، از والدین سلب شود. در این زمینه قانون مقرر داشته است: هرگاه در اثر عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی پدر و مادری که طفل تحت حضانت او است، صحت جسمی یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، دادگاه می‌تواند با تقاضای بستگان، قیم و یا رئیس حوزه قضائی، ترتیب مقتضی دیگری را برای حضانت فرزند اتخاذ نماید. مواردی که می‌تواند از مصادیق تغییر حضانت باشد عبارتند از:

اعتیاد زیان‌آور به الکل، مواد مخدر، قمار؛
اشتهار به فساد اخلاقی و فحشا؛
ابتلا به بیماری روانی به تشخیص پزشکی قانونی؛
سوءاستفاده از طفل یا اجبار او به ورود به مشاغل ضداخلاقی مانند فساد، فحشا، تکدی‌گری، قاچاق؛
تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
اگر میخواهید یک وکیل پایه یک دادگستری برای رسیدگی به فرآیند سلب حضانت فرزندان درخواست دهید،می‌توانید روی لینک زیر کلیک نمایید.

درخواست وکیل به صورت آنلاین

چنانچه مادر در دورانی که حضانت با اوست ازدواج نماید و یا اینکه عدم صلاحیت او را زوج اثبات نماید مواردی که فوق ذکر شد می‌تواند از مصادیق تغییر حضانت باشد . هر یک از پدر یا مادر که مدعی عدم صلاحیت طرف مقابل است، می‌تواند دادخواست سلب حضانت را به استناد یک یا چند مورد از موارد بالا به دادگاه ارائه کند. البته صرف ادعا کافی نیست و باید دلایل قابل قبولی به دادگاه ارائه دهد. ممکن است دادگاه موارد دیگری را نیز مشمول عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی دارنده حضانت بداند؛ مانند کار وقت‌گیری که مانع نگه‌داری شایسته طفل باشد، یا سهل‌انگاری و بی‌توجهی مداوم به سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی طفل که تشخیص آن با دادگاه است .

حضانت فرزند قبل از طلاق
قبل از طلاق حضانت فرزند به عهده ی هر دوی والدین است، اما همانطور که قبلاً گفته شد، حضانت فرزندان چه دختر و چه پسر تا سن هفت سالگی با مادر و سپس با پدر است

.سلب حضانت

حضانت فرزند در طلاق توافقی
همان طور که از نام این نوع طلاق معلوم است تمامی مسائل فی مابین زوجین در این نوع طلاق قابل مذاکره است، حضانت فرزند پسر یا دختر تا سن هفت سالگی با مادر و بعد از آن طبق قانون با پدر است اما این مانع از این نیست که زوجین خلاف این را توافق کنند و بطور مثال حضانت فرزندان کلاً به پدر و یا مادر داده شود.

بخشیدن مهریه در قبال حضانت فرزند
حضانت فرزند طبق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی هم حق است و هم تکلیف ابوین . بنابراین اگر زوجه بخواهد در مقابل انتقال حضانت از ناحیه زوج مهرش را ببخشد در این فرض نظرات حقوقدانان متفاوت است اما در رویه قضایی غالبا بخشیدن مهریه در قبال طلاق مورد نظر قرار می گیرد (طلاق خلعی ) و نه حضانت و لیکن زوجین می توانند نسبت به این مهم که پس از طلاق حضانت با کدامیک از طرفین باشد با یکدیگر توافق نمایند و در رویه این مورد پذیرش می باشد.

مدارک لازم برای دریافت حضانت توسط وکیل
سند طلاق

اصل شناسنامه

کپی کارت ملی

در صورتیکه طلاق از نوع طلاق توافقی باشد، ارائه نسخه ای از توافقات زوجین الزامی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *