خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات

مهریه 110 سکه
مهریه تا ۱۱۰ سکه
ژانویه 8, 2022
حبس غاصب
غصب عنوان علمی
ژانویه 11, 2022

خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات

بی ام و

افت قیمت ماشین

در قانون بیمه ثالث ؛ خورویی که ارزش آن بیش از نصف دیه یک فرد مسلمان درآن سال باشد خودرویی نامتعارف می باشد ( دیه فرد مسمان در سال ۱۴۰۰ معادل ۴۸۰ میلیون تومان و در ماه حرام ۶۴۰ میلیون تومان می باشد )
بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث، فرد مقصر در زمان تصادف با خودروی نامتعارف موظف است که تا سقف نصف دیه ماه حرام را جبران کند
به عنوان مثال دیه ماه حرام در سال ۱۴۰۰، معادل ۴۸۰ میلیون تومان می‌باشد. که اگر خسارت تا نصف این مبلغ یعنی تا ۲۴۰میلیون تومان باشد توسط فرد مقصر در تصادف با ماشین‌های گران قیمت پرداخت می‌شود . باقی خسارت را فرد زیان دیده باید خودش جبران کند که می‌تواند برای این هزینه از بیمه بدنه خود استفاده نماید. البته بخشی از این خسارت توسط بیمه نامه شخص ثالث فرد قابل جبران می باشد که بر اساس تعهد مالی که بیمه نامه ثالث وی دارد این بیمه نامه می تواند کمک وی باشد.

همانطور که گفته شد راننده خودروی مقصر مسئول جبران افت قیمت خودرو است و برای همین شرکت بیمه مسئول پرداخت این خسارت نیست.بنابراین اگر فرد متضرر درخواست دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو در اثر تصادف را داشته باشد، باید برای تامین خسارت خود به شورای حل اختلاف مراجعه کند.

برای برآورد میزان خسارت افت قیمت بعد از ثبت دادخواست، کارشناس تعیین می شود و با ملاحظه خودرو و یا تصاویر مربوط به خسارات، میزان خسارت افت قیمت را محاسبه می‌کند. بعد از این که میزان خسارت توسط کارشناس اعلام شد، مطالبه خسارت به طرفیت مالک خودروی مقصر به دادگاه یا شورای حل اختلاف ارائه می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید که اگر خسارت وارد شده کمتر از ۵۰ میلیون تومان باشد رسیدگی به خسارت توسط شورای حل اختلاف رسیدگی می شود و خسارات بالای ۵۰ میلیون تومان برای رسیدگی به دادگاه ارجاع داده می شوند. فرد زیان دیده حسب مورد ؛ با پیگیری پرونده از طریق دادگاه یا شورای حل اختلاف می‌تواند به خسارت افت قیمت خودروی خود دست پیدا کند.

1 دیدگاه

  1. سجاد محمدی گفت:

    سلام.
    هزینه افت قیمت خودرو آسیب دیده به دستور قانون توسط بیمه ثالث خودرو مقصر پرداخت میشه. من در تصادفی مقصر شناخته شدم و افت قیمت خودرو مقابل از بیمه ثالث من پرداخت شد:
    عطف به ماده ۱۹ قانون بیمه کشور مصوب ۰۷/۰۲/۱۳۱۶ مسئولیت بیمه‌گر برابر با تفاوت قیمت حاصله در مال بیمه شده در لحظه‌ای قبل از خسارت و بلافاصله پس از خسارت تعیین شده است و لذا پر واضح است که هم خسارت تعمیر و هم خسارت افت قیمت در چارچوب این ماده قرار می‌گیرد.
    با این قانون، من تونستم در دادگاه بیمه رو محکوم کنم و بیمه ۷۰ میلیون تومن به خسارت دیده پرداخت کرد. اما توجه داشته باشید که سقف پرداخت بیمه برابره با سقف تعهد مالی بیمه ثالث شما که توصیه میکنم موقع بیمه کردن این عدد رو خیلی بالا بزنید. من الان ۲۰۰ میلیون تومن سقف تعهد مالی رو تعیین میکنم. هزینه زیادی نداره اما نجاتتون میده
    شماره دادنامه: ۱۴۰۱۹۱۳۹۰۰۱۱۲۵۱۱۳۲ تاریخ صدور دادنامه: ۱۴۰۱-۰۸-۱۸٫ شعبه ۵ حقوقی شهر قدس
    شماره دادنامه تجدیدنظر: ۱۴۰۱۶۸۳۹۰۰۱۶۲۴۷۵۷۴ تاریخ صدور: ۱۴۰۱-۰۹-۱۱٫ شعبه ۵۶ تجدیدنظر تهران
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *